Op onze campus kunnen kinderen van 0 tot 12 jaar terecht.
Hoe we deze luxe kunnen aanbieden, kan je hieronder lezen. 

Op ons schooldomein bevindt zich het kinderdagverblijf “Dolfijn” voor kinderen van 0 tot 3 jaar.  Er is een nauwe samenwerking met onze school! Er vinden voor de oudste peuters regelmatig integratiemomenten plaats in de instapklas van de school. Zo verloopt de overgang van kinderdagverblijf naar de school vlot. 
Voor meer informatie over het kinderdagverblijf kan u steeds terecht op hun website. 

https://www.dolfijnvzw.be/meerhout/

Onze school bestaat uit drie gebouwen. Aan de hoofdingang, die gelegen is aan de Veldstraat, bevinden zich de instapklas, de eerste kleuterklas en de tweede kleuterklas. Onze jongste kleuters hebben er ook een eigen overdekte speelzaal en een eigen speelplaats waar ze zich tijdens de pauzes goed kunnen uitleven. 

Vanaf de derde kleuterklas bevindt de klas zich in het hoofdgebouw, waar ook de lagere school zich situeert. Op deze manier wordt de stap tussen de derde kleuterklas en het eerste leerjaar nog eens extra verkleind. De korte speeltijden spelen de oudste kleuters mee met de leerlingen van de onderbouw. Tijdens de lange speeltijden gaan ze nog eens meespelen op de kleuterspeelplaats. Op deze manier ontstaat er een goede wisselwerking tussen de lagere school en de kleuterschool. 

De klassen van de lagere school bevinden zich in het hoofdgebouw op de eerste verdieping. Onze klassen hebben een frisse uitstraling, veel natuurlijke lichtinval en zijn ruim genoeg.

Er is regelmatig interactie tussen de verschillende leerjaren. Alsook klasleerkrachten die tijdens vrije momenten gaan helpen in een andere klas. Op deze manier creëren we een zeer fijne en gemoedelijke sfeer op onze school. 

Kinderen kunnen op onze school dus écht herinneringen maken en opbouwen vanaf het prille begin tot ze volledig klaar zijn voor de overstap naar de secundaire school.

Adres:
Veldstraat 81, 2450 Meerhout (B)
Telefoon:
+32 14 30 02 66
Email:
directie@bs-deboomgaard.be
Openingsuren:
08:50u-15:45u (ma, di, do)
08:50u-11:35u (woe)
08:50u-15:00u (vr)

Volg ons op facebook en blijf op de hoogte van de laatste weetjes!

Smartschool